Rijswijk loopt mee met de Nacht van de Vluchteling, jij ook?

mainImage
Rijswijk loopt mee met de Nacht van de Vluchteling, jij ook?

In de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 juni lopen tientallen Rijswijkers mee in de 40 kilometer lange Nacht van de Vluchteling. GroenLinks Rijswijk raadslid Romke Jan de Vries is dan ook van de partij in de sponsortocht die loopt van Rotterdam naar Den Haag. Hij roept iedere Rijswijker op om mee te lopen en organiseert in aanloop naar de Nacht ook trainingen.

Het doel van de sponsorloop is om geld op te halen voor noodhulp aan mensen die wereldwijd op de vlucht zijn voor oorlog, geweld en onderdrukking. Het gaat bijvoorbeeld om een dak boven het hoofd, schoon water, voedsel, medische zorg en onderwijs. Door ’s nachts een lange tocht te lopen kun je een beetje ervaren hoe het moet zijn om ’s nachts grote afstanden af te moeten leggen als vluchteling. Naast het ophalen van geld zorg je er met je deelname natuurlijk ook voor dat je op een positieve manier aandacht vraagt voor vluchtelingen wereldwijd.

Meehelpen?

We willen met zoveel mogelijk Rijswijkers meedoen aan de Nacht van de Vluchteling. Er is inmiddels een team gestart onder de naam Rijswijk loopt mee! Wil je meelopen? Ga naar  www.nachtvandevluchteling.nl/team/rijswijk-loopt-mee en meld je aan! Meehelpen kan ook door het team of een individuele loper te sponsoren. Dit kan via dezelfde website.

Trainen?

In één keer 40 kilometer lopen is een hele uitdaging, zeker als je niet zo vaak wandelt. Daarom organiseert Romke Jan enkele prachtige wandelingen ter voorbereiding op de Nacht. De wandelingen zijn in of in de buurt van Rijswijk. Meer informatie? Stuur een e-mail aan Romke Jan ([email protected]).

 


| Foto: Digitaal Dagblad