Rijswijk klimt op AD Misdaadmeter ondanks minder criminaliteit

mainImage
Rijswijk klimt op AD Misdaadmeter ondanks minder criminaliteit

In de Misdaadmeter die het Algemeen Dagblad zaterdag publiceerde is Rijswijk gestegen van de 35e plaats naar positie 31. Opvallend is echter wel dat het aantal meldingen in de stad in 2017 bij bijna alle vormen van kleine criminaliteit is gezakt. Alleen het aantal woninginbraken en mishandelingen nam licht toe.

Amsterdam heeft de twijfelachtige eer de ranglijst aan te voeren, gevolgd door Rotterdam en Eindhoven. Den Haag staat vijfde. Het Brabantse Woudrichem is op basis van de cijfers de veiligste gemeente van Nederland. Rijswijk staat 31e, hoger dan randgemeenten Delft (47), Leidschendam-Voorburg (83) en Westland (137).

Het AD maakte bij de Misdaadmeter gebruik van gegevens van de politie over 2017. Tien vormen van criminaliteit werden onder de loep genomen: woninginbraak, inbraak in schuur, garage of tuinhuisje, diefstal uit of vanaf een auto/motor, diefstal van auto of motor, zakkenrollen, bedreiging, mishandeling, straatroof, overvallen en vernieling.

Over de hele linie daalde het aantal meldingen in Nederland met 13%. Dat geldt ook voor Rijswijk, waar met name het aantal autokraken en autodiefstalen fors minder was dan in 2016. Kijk op AD Misdaadmeter  voor een compleet overzicht van de Rijswijkse criminaliteitscijfers van de AD Misdaadmeter.


| Foto: Digitaal Dagblad