Rijswijks Dagblad | Rijswijk doet mee aan de Week van Nederland Schoon

Rijswijk doet mee aan de Week van Nederland Schoon

mainImage
Rijswijk doet mee aan de Week van Nederland Schoon

Rondzwervende blikjes, peuken, papiertjes: zwerfafval is voor veel mensen een grote ergernis. Daarom ondersteunt de gemeente Rijswijk alle aangemelde schoonmaakacties in de Rijswijkse Week van Nederland Schoon, die van maandag 19 tot en met 24 maart 2018 voor de zestiende keer wordt gehouden. Een bijdrage leveren aan een schone leefomgeving is heel makkelijk.

In heel Rijswijk vinden in de week van Nederland Schoon schoonmaakacties plaats. Scholen, verenigingen en buurtbewoners - allemaal zetten zij zich in voor een straat, plantsoen of park zonder zwerfafval, door een schoonmaakactie te organiseren. De week wordt op zaterdag 24 maart afgesloten met de Landelijke Opschoondag. Niet alleen in Rijswijk, maar in heel Nederland laten bewoners, verenigingen en scholen dan het effect van schoon zien. Doet u ook mee?

U kunt zelf bepalen hoe u de actie invult, zolang het maar bijdraagt aan een schone leefomgeving. U kunt bijvoorbeeld met uw (sport)vereniging aan de slag of in uw eigen straat met buurtbewoners. Dat levert niet alleen een schone straat op, het is natuurlijk ook gewoon gezellig.

De gemeente ondersteunt uw actie met de benodigde schoonmaakmaterialen, zoals grijpers, hesjes en vuilniszakken. Het verzamelde afval halen medewerkers van de gemeente na afloop op. En natuurlijk ontvangen alle deelnemers een leuk bedankje.

Aanmelden kan simpel door het formulier hieronder of op www.rijswijk.nl/aanmelding-actie in te vullen. De gemeente neemt vervolgens contact met u op. Heeft u vragen of wilt u meer informatie, dan kunt u ook een email sturen naar [email protected](link stuurt een e-mail) of telefonisch contact opnemen met het Klant Contact Centrum (tel. 14070).


Foto: Digitaal Dagblad