Rijswijk blijft wakker door brommend geluid

mainImage
Rijswijk blijft wakker door brommend geluid

Op social media en in onze mailbox werden we door verschillende bezorgde Rijswijkers gevraagd naar het ‘irritante’ brommende geluid dat afgelopen nacht veel Rijswijkers uit hun slaap hield. Het bleek dat in verband met de aanleg van de Rotterdamsebaan er verschillende werkzaamheden werden uitgevoerd. Afgelopen nacht waren dat verschillende damwandplanken die in de grond werden ‘getrild’.

De gemeente Den Haag kwam eerder met het volgende bericht:

Na 2 periodes gewerkt te hebben aan de rijbaan van de A4 in de richting van Rotterdam, werken we nu 3 periodes aan de rijbaan in de tegengestelde richting. Met vele disciplines en heel wat mankracht zijn we gisteravond weer van start gegaan. Dit weekend staat in het teken van het in de grond trillen van zo’n 50 damwandplanken. Grondwerkers, kraanmachinisten, tractor- en vrachtwagenchauffeurs, heiploegen, maatvoerders, lassers & snijbranders, specialisten in verkeerstechniek, asfaltploegen, uitvoerders en projectleiders zijn in deze meerdaagse periode 24 uur per dag onafgebroken op de bouwplaats te vinden.

Momenteel zijn met name de heiploegen aan zet. De verwachting is dat morgenochtend alle damwandplanken in de grond zitten. Tegelijkertijd zijn ook de lassers en snijbranders bezig met de damwanden. Als alle damwanden zaterdag in de grond zitten, zijn de grondwerkers aan de beurt en wordt het wegdek weer aangebracht. Op zondag gaat het estafettestokje over naar de asfalt- en belijningsploeg. Na het aanbrengen van 2 lagen tijdelijk asfalt en de belijning, gaat maandagochtend om 05.00 uur de weg weer open voor verkeer.

Meer weten over het werk aan de A4 en de bereikbaarheid? Lees meer op http://bit.ly/2L4ntzz.

Foto: Facebook pagina Rotterdamsebaan

 


Foto: Digitaal Dagblad