ReTour Rijswijk; Driemaal Rijswijk in strijd tegen ALS

mainImage
ReTour Rijswijk; Driemaal Rijswijk in strijd tegen ALS

Rijswijk komt driemaal voor op de kaart van Nederland. Behalve ons enige echte Rijswijk, zijn er ook dorpjes in Noord-Brabant en in Gelderland met dezelfde naam. Op vrijdag 18 mei trekken ambtenaren van de drie ‘Rijswijken’ gezamenlijk op met een fietstocht ten bate van bestrijding van de ziekte ALS.

Op vrijdag 18 mei gaat om 06.30 uur de achtste editie van de ReTour Rijswijk van start op het Bogaardplein te Rijswijk. Dit is een  jaarlijkse fietstocht waarbij medewerkers van de gemeente Rijswijk, de gemeente Woudrichem (Noord-Brabant) en gemeente Buren (Gelderland)  in één dag langs de drie ‘Rijswijken’ van Nederland fietsen. Ook bestuurders fietsen mee, waaronder burgemeester Michel Bezuijen, raadslid Marieke Alberts en oud-raadslid Lammert van Dijk. Rond 18.00 uur komen de fietsers aan bij Sportpark Vredenburch waar een ontvangstcomité klaarstaat om ze over de finish te juichen.

Meer dan 1500 km
Het initiatief kwam acht jaar geleden van medewerkers van de gemeenten. Dit jaar is dus de achtste editie waarbij de deelnemers in die jaren meer dan 1.500 km bij elkaar hebben gefietst! Met deze tocht verbinden de fietsers de drie Rijswijk gemeenten met elkaar en ondersteunen zij een belangrijk initiatief.

Fietsen voor ALS
De tocht op 18 mei is net als andere jaren gekoppeld aan de strijd tegen ALS. Het inschrijfgeld van ReTour Rijswijk gaat volledig naar het Team Marieke dat op 31 mei meedoet aan de Tour du ALS. Dit team beklimt die dag één, twee of drie keer de Mont Ventoux. Zo halen zij geld op voor de zenuw-spierziekte ALS, een ziekte waarbij steeds meer spieren uitvallen. ALS leidt gemiddeld binnen 3 jaar tot het overlijden van de patiënt. Er is nog geen medicijn en daarom is het van groot belang dat er meer onderzoek wordt gedaan. En daar is veel geld voor nodig. De deelnemers leveren graag een sportieve bijdrage die geld oplevert voor onderzoek naar deze ziekte.

Sponsoren
Mocht u de fietsers en daarmee de strijd tegen ALS willen ondersteunen, dan is dat mogelijk. Neem contact op met Jessica Moleveld van de gemeente Rijswijk: [email protected] / 070-326 1559.
Het volledige bedrag gaat naar Team Marieke / Tour du ALS.

Bijzondere finish in Rijswijk Zuid-Holland
Marieke, van Team Marieke, rijdt het laatste stuk op een tandem mee. Dit gebeurt onder begeleiding van politie en een aantal jeugdrijders van RWV De Spartaan. Bij de finish heet een heus ontvangstcomité, bestaande uit familie, vrienden, Stichting Tour du ALS, wethouders en raadsleden van Rijswijk en collega’s, hen welkom. U bent van harte welkom om het comité te versterken!

 


Foto: Digitaal Dagblad