Refleks jeugd weer veilig op de fiets dankzij goede verlichting

mainImage
Refleks jeugd weer veilig op de fiets dankzij goede verlichting

Onder het motto “Wij zorgen ervoor dat onze leden gezien worden” heeft Korfbalvereniging Refleks in samenwerking met de ANWB vrijdag de fietsverlichting van alle kinderen van Refleks controleren. Het merendeel van de fietsen was voorzien van goede verlichting.

Afgelopen winter heeft 67% van de Nederlanders een onveilige verkeerssituatie meegemaakt door fietsers zonder licht. Daarom komt Refleks samen met ANWB-fietsverlichtingsactie in actie om te zorgen dat leden van de club met goede fietsverlichting op pad gaan. Fietsverlichting is erg belangrijk, want de kans op een aanrijding daalt met 20%.Refleks heeft van de ANWB-fietsverlichtingsactie een toolkit gekregen om onder meerde fietsverlichting van leden te controleren en eventueel te repareren. De fietsverlichtingsactie voert de Refleks op vrijdag 12 oktober tussen 17.45 – 20.00 uur samen met vrijwilligers uit.

Naast de vrijwilligers, was ook wethouder Björn Lughthart erbij om een aantal fietsen nakijken en repareren. Dit onder toeziend oog van wijkagent Martien den Brabander. Wanneer hun verlichting niet op orde is, dan krijgen de kinderen nieuwe verlichting.


Foto: Digitaal Dagblad