Recordopbrengst Vliethuys Diner

mainImage
Recordopbrengst Vliethuys DinerOp de locatie van Veurs Voorburg werd tijdens het Vliethuys Diner een recordopbrengst van maar liefst 11.079 euro opgehaald.  Dit bedrag gaat in een aparte pot, waaruit het verblijf wordt betaald van bewoners van het Vliethuys, die daar toe zelf niet in staat zijn. Hospice het Vliethuys biedt zorg en ondersteuning aan mensen die ziek zijn en een levensverwachting hebben van minder dan drie maanden.

De circa honderd gasten in Veurs Voorburg hadden voor het Vliethuys-diner een plaats gekocht, waarna de chefkoks van restaurant Villa La Ruche, Brasserie de Koepel, restaurant Savarin  restaurant Elea uit Rijswijk, en restaurant ‘Bij Erik’ allen afzonderlijk een gerecht voor het uitgebreide menu samenstelden. Deze gerechten en de bijbehorende wijnen werden vervolgens door ongeveer dertig leerlingen van Veurs Voorburg aan de gasten uitgeserveerd.

Onder de gasten bevonden zich de beide Colleges van de gemeente Leidschendam-Voorburg en Rijswijk. Tijdens het diner namen de burgemeesters Klaas Tigelaar en Michel Bezuijen het woord en benadrukte het belang van Hospice Het Vliethuys. Tevens werden door de burgemeesters de vrijwilligers van het Hospice geroemd voor hun vrijwilligerswerkzaamheden. Ook veel ondernemers, inwoners uit Leidschendam-Voorburg en Rijswijk en politici waren tijdens het Vliethuys-diner aanwezig. Allen hadden zijn grote bewondering voor de chefkoks, de leerlingen en docenten van Veurs Voorburg en de vrijwilligers die deze bijzondere avond mogelijk maakten.


Foto: Willy Blonk en Joke Campo (rechts) tonen trots de cheque met daarop het recordbedrag.


Bron: Voorburgs Dagblad; Beeldrecht: Hein Athmer


 


Foto: Digitaal Dagblad