Reconstructie moord Haagse Rinus in Rijswijkse Schouwburg

mainImage
Reconstructie moord Haagse Rinus in Rijswijkse Schouwburg

Voor de vierde keer neemt de Haagse politie mensen mee in een moordzaak. Tijdens Politie Den Haag Exclusief krijgen geïnteresseerden op maandagavond 26 november in de Rijswijkse Schouwburg inzicht in hoe de politie en het Openbaar Ministerie zijn omgegaan met de moord op Haagse Rinus.

Het is vrijdag 8 februari 2013 als twee kinderen Hagenaar Rini van Setten dood aantreffen aan de Lekdijk-West in Bergambacht. Uit onderzoek van de recherche blijkt dat hij in Den Haag is vermoord. Er gaan geruchten dat de man is gemarteld en verminkt, maar dat klopt niet. Volgens het OM komt hij door één schotwond in zijn hoofd om het leven.

Hoe pakten de politie en het OM deze moordzaak aan? Welke afwegingen moesten zij maken? Tijdens de avond in de Rijswijkse Schouwburg doen betrokkenen daar een boekje over open.

De avond vindt één keer per jaar plaats en is alleen voor mensen die achttien jaar of ouder zijn. De belangstelling voor deze publieke reconstructie is echter zo groot dat alle kaarten binnen één dag al zijn vergeven onder de aanmelders. Als u zich nu nog aanmeldt via www.politie.nl/politiedenhaagexclusief, komt u op de reservelijst.


Foto: Digitaal Dagblad