Rechtszaak tegen vier verdachten van misbruik in Rijswijk

mainImage
Rechtszaak tegen vier verdachten van misbruik in Rijswijk

Het Openbaar Ministerie gaat vier mannen vervolgen voor hun aandeel in het misbruik van een 15-jarig Haags meisje in Rijswijk. Zij werd tot prostitutie gedwongen door haar ‘vriend’ die ze kort daarvoor via Facebook had leren kennen.  Donderdag vond de eerste zitting plaats, maar de advocaten van de ‘klanten’ krijgen nog de gelegenheid hun verdediging voor te bereiden.

In 2014 werd een meisje van 15 uit Den Haag verliefd op een Hagenaar die ze op Facebook had ontmoet. Al bij de tweede date bleek waar het de tien jaar oudere man om te doen was. In een woning in Rijswijk kreeg ze drank en drugs en ze hadden seks. Daarna kwamen er ineens zes andere mannen langs die ook seks met haar hadden. Zij zou daarbij aangegeven hebben dit niet te willen. Bij oud en nieuw gebeurde dit opnieuw maar nu met negen mannen en daarbij zou ze het uit gegild hebben. Pas na vijf maanden had ze de moed opgevat om het aan haar moeder te vertellen, waarna ze naar de politie gingen om aangifte te doen.

Nadat de ‘vriend’ vorig jaar al werd veroordeel tot anderhalf jaar gevangenisstraf zijn nu de ‘klanten’ aan de beurt. Het OM heeft vier van hen achterhaald en is ook nog van plan om twee klanten ronselaars te vervolgen.

Bron: AD


Foto: Digitaal Dagblad