Rijswijks Dagblad | Prostaatkankercentrum voor beste resultaat behandeling prostaatkanker 

Prostaatkankercentrum voor beste resultaat behandeling prostaatkanker 

mainImage
Prostaatkankercentrum voor beste resultaat behandeling prostaatkanker 

De Reinier Haga Groep (RHG) opent maandag op één locatie in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, de deuren van een multidisciplinair centrum gespecialiseerd in prostaatkankerzorg. Binnen dit centrum werken alle betrokken specialismen van het Reinier de Graaf ziekenhuis, het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis samen in één team, één ruimte en vanuit één locatie. “Deze krachtenbundeling leidt tot de beste medische zorg.  Zo bieden we prostaatkankerpatiënten de beste behandeling met oog voor kwaliteit van het leven”, vertelt Martin van Rijn, bestuursvoorzitter van de RHG.  De snel-diagnostiek die het centrum biedt is uniek in Nederland. Nieuwe patiënten kunnen binnen twee dagen voor een afspraak en snel-diagnostiek bij ons terecht. Hiermee voorkomen we onnodige bezoeken aan het ziekenhuis en onnodige onzekerheid en weet de patiënt binnen een week waar hij aan toe is.

 

“Goed nieuws voor prostaatkanker patiënten”
Van Rijn is trots op de komst van het gespecialiseerde centrum: ”De komst van dit centrum is goed nieuws voor prostaatkankerpatiënten uit heel Nederland. Het is toegankelijk voor alle mannen na doorverwijzing van hun huisarts. Het is fantastisch dat wij patiënten bij onzekerheid zo snel duidelijkheid kunnen bieden. Als de diagnose prostaatkanker is, dan maken we samen met de patiënt een behandelplan. Vervolgens beslissen we met elkaar of de behandeling in ons centrum of dichter bij huis plaatsvindt.”  

Beste resultaat in de sector
De urologen van Reinier de Graaf en het Haga Ziekenhuis opereren al enige tijd gezamenlijk met de Da Vinci-operatierobot, met succes. Vorig jaar is gestart met een nieuwe operatietechniek. Dankzij deze neuro-safe operatie hebben patiënten 50 procent minder kans op continentie- en potentiestoornissen als gevolg van een prostaatoperatie. Deze resultaten zijn vergelijkbaar met de gespecialiseerde Martini Klinik uit Duitsland, een autoriteit op het gebied van prostaatkankerzorg. De verdere concentratie en specialisatie in het Prostaatkankercentrum zorgt voor een stijging in het aantal operaties, wat leidt tot nog betere resultaten in de komende jaren.  


Foto: Digitaal Dagblad