Uitschakelen flitspalen mogelijk niet nodig door aanbod minister

mainImage
Uitschakelen flitspalen mogelijk niet nodig door aanbod minister

Kort nadat politiebonden hadden 'gedreigd' met het uitschakelen van flitspalen, kwam minister Grapperhaus maandag met een loonvoorstel voor politieagenten. Mogelijk komt hiermee een einde aan de politieacties voor een betere cao.

Het loonvoorstel van minister Grapperhaus houdt in dat agenten tot 2020 7 procent meer loon krijgen. Daarnaast volgt volgend jaar een eenmalige uitkering van 500 euro en meer invloed op hun eigen rooster. Dat staat in een nieuwe cao-voorstel van minister van Justitie en Veiligheid Ferd Grapperhaus en korpschef Erik Akerboom. Het voorstel is maandag aan de vakbonden verstuurd.

“Onder boze politiemensen was de actiebereidheid nog nooit zo groot”, zei voorzitter Jan Struijs van politiebond NPB vrijdag nog op de website van het Algemeen Dagblad. Het uitschakelen van flitspalen kan namelijk een enorme financiële strop worden voor de overheid.,,Als ze het voelen in hun zakken, zal het helpen ze in Den Haag wakker te schudden.’’ Bij acceptatie van het voorstel van de minister is dit dus allemaal niet meer nodig.


| Foto: Digitaal Dagblad