Politie Rijswijk komt handen tekort

mainImage
Politie Rijswijk komt handen tekort

De Politie Rijswijk heeft op Facebook een voorval geplaatst waarbij een inwoner van Rijswijk op het politiebureau zijn gegevens moest geven om teruggebeld te worden. De Facebook pagina meldde volgens de fractie RijswijksBelang: “Er was een telefonische afspraak gemaakt op donderdag 25-10-18 om maandagmorgen 29-10-2018 om 10.30 uur “ aangifte” / toelichting te geven op een poging tot oplichting. Daar aangekomen maandagmorgen 29-10-2018 werd deze persoon aangehoord met zijn jas aan bij de receptie.

“Bijzondere berichten de afgelopen week, die vanmorgen werden bevestigd op de lokale Facebook site van Politie Rijswijk”, meldt de fractie Rijswijks Belang. “De afgelopen week is er geconstateerd dat het erg “druk” is op Politie bureau Rijswijk. Voor een gesprek/ aangifte was er nauwelijks tijd. Sorry meneer, we hebben het erg druk., Op een geel zelfklevend memoblaadje werd zijn telefoonnummer en een korte omschrijving van de poging tot oplichting opgeschreven. De persoon verliet verbouwereerd het politie bureau.”

Ook meldde het bericht van de politie: “Wij hopen snel op meer collega’s zodat wij in bepaalde situaties de burgers direct kunnen helpen. Juist zo’n belangrijke taak van de Politie”.

De fractie RijswijksBelang heeft nu aan B&W opheldering gevraagd voor deze gang van zaken.

Inmiddels heeft de politie gemeld dat de betrokken persoon thuis is bezocht om alsnog aangifte te doen. "Voor vandaag is er een rechercheur vrijgemaakt zodat er alle tijd genomen kan worden om deze persoon op het woonadres te helpen. Gelukkig was deze persoon ook hiermee geholpen en opgelucht. Het niet direct kunnen helpen, het bieden van een alternatief en het moeten zeggen:" tot morgen" ja.... dat voelen wij wel, wij willen graag anders.

 

 

 


Foto: Digitaal Dagblad