Politie Rijswijk bekeurt bestuurders zonder rijbewijs

mainImage
Politie Rijswijk bekeurt bestuurders zonder rijbewijs

De Politie Rijswijk meldt op haar Facebook pagina dat zondag in de late dienst, in korte tijd, maar liefst 3 bekeuringen uitgedeeld zijn voor het rijden zonder rijbewijs.

“De eerste bekeuring was voor een 50 jarige bestuurder van een personenauto. Het bijzondere aan dit verhaal was dat de bestuurder verklaarde al 32 jaar zonder rijbewijs te rijden en nog nooit eerder 'gepakt' te zijn.”

“Bij de tweede situatie”, vervolgde de politie “verklaarde een bestuurder van een motor geen rijbewijs bij zich te hebben en werd vervolgens naar zijn naam gevraagd. De man, zichtbaar ouder dan 40 jaar, gaf een valse naam op en een geboortedatum die bij een persoon hoorde die 27 jaar oud zou moeten zijn. Uiteraard geloofden de controlerende agenten deze bestuurder niet en wisten uiteindelijk via omwegen achter de juiste personalia te komen. De 45 jarige bestuurder bleek niet in het bezit te zijn van een geldig motorrijbewijs. De bestuurder kreeg in dit geval 2 bekeuringen. 1 voor het rijden zonder rijbewijs en 1 voor het opgeven van een valse naam."

 


| Foto: Digitaal Dagblad