Politie onderzoekt motief steekpartij, gewonden nog in ziekenhuis

mainImage
Politie onderzoekt motief steekpartij, gewonden nog in ziekenhuis

Alle drie de mensen die zaterdag werden neergestoken in Den Haag niet ver van de grens met Rijswijk, liggen nog in het ziekenhuis. Hetzelfde geldt voor de 31-jarige verdachte die na de aanval door agenten werd neergeschoten in de buurt van het Haagse station Hollands Spoor. De politie zegt dat hij nog onder behandeling is, maar ook wordt verhoord over ,,zijn motief en de achtergronden van het incident''.

De man, die zelf ook in Den Haag woont, is zowel bij de politie als bij hulpverleningsinstanties bekend ,,vanwege verward gedrag''. Wat dat precies inhoudt, zegt de politie niet. In het onderzoek kijkt de politie ook naar ,,alle verbale uitingen die door de man gedaan zijn, ook die te horen zijn op de camerabeelden die in omloop zijn''.

Op beelden van de arrestatie die door een omstander zijn gemaakt en door Omroep West gepubliceerd, zijn de woorden ,,Allahu akbar'' te horen, Arabisch voor God is de grootste.

Politie en justitie zeggen ernaar te streven meer informatie bekend te maken, maar stellen dat dit ,,vanwege het onderzoeksbelang'' nu nog niet kan. Ook een woordvoerster van burgemeester Pauline Krikke maant tot geduld. ,,Laten we niet speculeren. De recherche moet nu eerst goed onderzoek doen.''

Agenten schoten de man in zijn been na de steekpartij bij het Johanna Westerdijkplein, dichtbij het treinstation. De gewonden zijn een 21-jarige Zoetermeerder, een 41-jarige Hagenaar en een 35-jarige Hagenaar. Ze raakten ernstig gewond, maar zijn buiten levensgevaar, zo meldde de politie zaterdagavond al.

Bron en foto: ANP


| Foto: Digitaal Dagblad