Politie breidt publieksvriendelijke acties uit

mainImage
Politie breidt publieksvriendelijke acties uit

Wie nog boetes of achterstallige betalingen open heeft staan bij de politie kan de komende dagen met een gerust hart de straat op. De politievakbonden hebben hun achterban opgeroepen om deze vanaf vandaag/donderdag niet meer te innen. Ze doen dat uit protest tegen de stukgelopen cao-onderhandelingen. De actie komt bovenop de al lopende actie: het niet uitschrijven van bekeuringen.

Afgelopen week wezen de gezamenlijke politiebonden het nieuwe cao-voorstel van de werkgever definitief af. De bonden willen structurele oplossingen voor de werkdruk van de 65.000 politiemedewerkers en dat missen ze in het voorstel. Wel willen de bonden en werkgever voorzichtig met elkaar om de tafel zitten voor verkennende gesprekken. Daar moet eind van de week meer duidelijkheid over komen. De bonden benadrukken wel dat de onderhandeling niet heropend worden.

Vorige week boden minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) en korpschef Erik Akerboom 7 procent meer loon tot en met 2020, aangevuld met een eenmalige uitkering van 500 euro in 2019. Bovendien zouden agenten volgens dat aanbod meer invloed krijgen op hun eigen rooster. De vakbonden wezen dit bod af en noemden het ,,naar buiten toe goede sier maken".

Bron en foto: ANP


Foto: Digitaal Dagblad