Rijswijks Dagblad | Petrusschool loopt € 3311,38 bij elkaar voor KWF

Petrusschool loopt € 3311,38 bij elkaar voor KWF

mainImage
Afbeelding is niet meer beschikbaar

Afgelopen vrijdag werd er door leerlingen van de Petrusschool een sponsorloop gehouden waarbij de opbrengst naar het Koningin Wilhelmina Fonds (KWF) ging. Onder toeziend oog van veel familieleden liepen de kinderen uiteindelijk € 3311,38 bij elkaar voor de strijd tegen kanker.

“Op de Petrusschool vinden wij het belangrijk om de kinderen te leren dat zij verantwoordelijk zijn als medeburger op school, maar ook daarbuiten”, zegt Petrusschool directeur Edward den Heeten. “Daarom besteden wij ieder jaar aandacht aan een goed doel door hier een actie voor te organiseren. Dit jaar was dat een sponsorloop voor de SamenLoop voor hoop, een actie van het KWF. Daarmee ondersteunen we dus het onderzoek in de strijd tegen kanker.”

Tijdens de sponsorloop werd er in twee groepen gelopen. De onderbouw liep van 13.40 tot 14.00 uur en de bovenbouw van 14.25 tot 14.45 uur. Er was veel familie aanwezig om de kinderen aan te moedigen, wat de betrokkenheid van deze actie en met de Petrusschool goed weergeeft.

Aan het eind van de middag werd de voorlopige opbrengst bekend gemaakt, waarbij ook iemand van de organisatie van Samenloop voor Hoop aanwezig was. Uiteindelijk werd er een zeer mooi bedrag van € 3311,38 opgehaald. Edward den Heeten: “Wij hopen op deze manier een steentje bij te hebben gedragen in de strijd tegen kanker.”


Foto: Digitaal Dagblad