Peter Charité en Simone Wagner verleenden eerste hulp bij fataal ongeluk op Generaal Spoorlaan

mainImage
Peter Charité en Simone Wagner verleenden eerste hulp bij fataal ongeluk op Generaal Spoorlaan

Zoetermeerder Peter Charité en Simone Wagner hebben vlak na het auto-ongeluk op het zebrapad op de Generaal Spoorlaan eerste hulp verleend aan het echtpaar dat was geschept door een auto. Zij kwamen ongeveer twee minuten later aanrijden toen het ongeval had plaatsgevonden nabij de Rijswijkse Schouwburg. “Het is verschrikkelijk dat de vrouw is overleden.”

“Een Turkse vrouw die achter hun liep was helemaal in paniek,” vertelt Peter Charité. “Zij was ooggetuige van het ongeluk. Ook een jongeman in de auto achter de persoon die ze aanreed, was er ook bij. Hij stond met z'n telefoon aan z’n oor, neem aan dat hij 112 belde. Ik denk dat wij als eerste aan kwamen rijden net na 't ongeluk. Simone die bij de Shell werkt, heeft EHBO gedaan dus die rende naar 't echtpaar toe om eerste hulp aan te bieden. En ik trok een geel hesje aan om het verkeer te regelen. Ik zag vanaf de Lindelaan een ambulance aankomen zonder sirenes aan. Hield hem aan ter hoogte van het theater en die gaf tweede hulp, zeg maar. Twee minuten daarna kwamen twee ambulances aan en even daarna een paar politiewagens, allen met sirenes en lichten aan.”

“We waren er helemaal kapot van omdat we wel door hadden dat het slecht ging met de vrouw”, vervolgt Charité. “De man lag twee meter voorbij de vrouw. Allebei apart van elkaar waarvan de vrouw als eerste wegging. Complimenten voor de hulpdiensten. Die waren er direct bij.”

“Eerlijk gezegd vind ik de situatie bij het zebrapad behoorlijk gevaarlijk. Erg donker en onoverzichtelijk. Het moge duidelijk zijn dat de hele situatie te lang duurt voordat er überhaupt iets aan gedaan wordt. We vinden het echt verschrikkelijk dat de vrouw is overleden.”


| Foto: Digitaal Dagblad