Rijswijks Dagblad | Pasar Raya Indonesia in de Broodfabriek in Rijswijk (video)

Pasar Raya Indonesia in de Broodfabriek in Rijswijk (video)

mainImage
Pasar Raya Indonesia in de Broodfabriek in Rijswijk (video)

Onder toeziend oog van de Indonesische ambassadeur opende wethouder Marloes Borsboom zaterdag de Pasar Raya Indonesia 2018 in de Rijswijkse Broodfabriek. Op dit evenement wordt dit jaar de 73ste verjaardag van de Onafhankelijkheidsdag van Indonesië gevierd.

Traditiegetrouw laat de Pasar Raya Indonesia de rijkdom van Indonesische tradities zien door middel van cultuur, muziek en culinaire kunst. Er was natuurlijk een markt vol bijzondere Indonesische producten; zo waren er meer dan 25 stands boden allerlei producten en services aan, incluis batik, t-shirt en andere kleding, handwerken, accessoires, souvenirs, verpakt gerechten, tropische planten, sambals en chili saus en kruiden.

De PRI 2018 presenteerde ook meer dan 20 voorstellingen, waaronder ook danskunsten van Sumatra, Java en Bali. Daarnaast, allerlei genres van Indonesische muziek, variërend van dangdut tot rock en pop.

En natuurlijk was er ook heel veel lekker eten. Niet minder dan 33 eetkraampjes boden culinaire traktaties aan, variërend van streetfood tot specifieke gerechten  uit verschillende streken van Indonesië.

Tekst, foto’s en video: Wim Mecksenaar

https://youtu.be/oPak67DPd4k


Foto: Digitaal Dagblad