Pas op; Brutale sieradendieven actief in Rijswijk

mainImage
Pas op; Brutale sieradendieven actief in Rijswijk

Met de cynische kop ‘Pas op! sieraden knuffelaars!’ waarschuwt Politie Rijswijk voor een bende sieradendieven die in de regio actief is. Op brutale wijze worden meestal hoogbejaarde vrouwen slachtoffer van twee vrouwen en een man in een personenauto met meestal een buitenlands kenteken.

Het volledige bericht van de Politie Rijswijk luidt:

Door de inzittenden van een personenauto met meestal een buitenlands kenteken wordt aan hoogbejaarde vrouwen de weg gevraagd naar het ziekenhuis. Als dank willen ze het slachtoffer een gouden ketting om doen. Hierbij maken ze de sieraden van de slachtoffers los en gaan er vandoor. Personenauto en kenteken wisselen per geval, de inzittenden zijn vaak twee vrouwen en een man. Wees alert als u zoiets zie gebeuren! Bel 112 en neem het signalement goed in u op.

Overigens maakte op Facebook mevrouw Elize Pronk een terechte opmerking toen ze zei dat de meestal wat oudere slachtoffers vaak geen gebruik maken van social media. In reactie daarop zei de politie dat voorlichting belangrijk is maar dat ze ook gaan kijken of ze dit bericht via andere kanalen zoals tv en in streekbladen kunnen verspreiden.


| Foto: Digitaal Dagblad