Ouders, leraren, ambtenaren opgelet: mogelijk gezamenlijke protestactie

mainImage
Ouders, leraren, ambtenaren opgelet: mogelijk gezamenlijke protestactie

Naast de geplande staking op basisscholen in Zuid-Holland en Zeeland op woensdag 12 september roepen protesterende leraren achter PO in Actie ook alle overheidsmedewerkers op voor een gezamenlijke protestactie. Bij dit protest op 2 oktober in Den Haag wordt meer geld voor de publieke sector geëist.

In een ingezonden brief in het AD schrijven de docenten dat de publieke sector ,,piept en kraakt'' door de bezuinigingen van verschillende kabinetten en dat het daarom tijd wordt dat de ambtenaren hun krachten bundelen.

De leerkrachten mikken op een actie die groter is dan een eerder protest van PO in Actie alleen. “Wat als we nu eens samen opkomen voor een gezondere publieke sector. Met tienduizenden of honderdduizenden agenten, verpleegkundigen, leraren en militairen zij aan zij”, schrijven PO in Actie-voormannen Jan van de Ven en Thijs Roovers.

Van de Ven en Roovers hebben begin oktober geprikt als datum voor de actie, omdat dan de afschaffing van de dividendbelasting door de Tweede Kamer wordt behandeld. Het geld dat de overheid door die maatregel misloopt, kan volgens de leraren beter aan de publieke sector worden besteed.

PO in actie stapte vorige week uit een overleg met onderwijsminister Arie Slob (ChristenUnie) over de aanpak van het lerarentekort. De belangenclub voor leraren in het basisonderwijs eist dat de salariskloof tussen het primair en voortgezet onderwijs wordt gedicht. De minister geeft daar echter geen gehoor aan. Daardoor gaat de staking die voor basisscholen in Zuid-Holland en Zeeland was gepland op 12 september ook gewoon door.

Bron en foto: ANP


| Foto: Digitaal Dagblad