Ouderenprotest in Rijswijk voor behoud bushalte 23  

mainImage
Ouderenprotest in Rijswijk voor behoud bushalte 23  

Aanstaande dinsdag 31 juli om 10.00 uur gaan Rijswijkse ouderen de straat op voor behoud van hun bushalte 23 op de Admiraal Helfrichsingel. Met spandoeken zullen zij aandacht vragen voor het behoud van de bushalte in de Muziekbuurt. De Metropoolregio Rotterdam en Den Haag (MRDH) is van plan om deze 2 haltes op te heffen.

“Ik word een kluizenaar in mijn eigen huis”, zegt een mevrouw met een rollator die niet met naam wil worden geciteerd. Ze is teleurgesteld over de beslissing om buslijn 23 niet meer door de Muziekbuurt te laten rijden. Zij wordt in de gemeenschapsruimte onder de flat bij de Marimbahal waar protest handtekeningen worden opgehaald, aangevuld door een rustige oude heer. “Ik moet regelmatig naar het Leyenburg ziekenhuis. Zonder buslijn 23 weet ik niet hoe ik daar moet komen. Ook een uitstapje naar de zee in Kijkduin is verleden tijd.”

In het nieuwe vervoerplan van de MRDH staat dat bus 23 niet meer door de Muziekbuurt zal rijden. De reden hiervoor is om tijd te sparen. Het verzet bij de oudere bewoners van de wijk, ruim 1000 gedupeerde ouderen, groeit. Er zijn al plannen om spandoeken te maken. “We zijn vooral teleurgesteld dat wij zomaar worden weggezet”, is daarbij een veelgehoorde kreet.

“Ouderen moeten langer thuis blijven wonen”, zegt Nel Kames, gemeenteraadslid van RijswijksBelang die zelf ook in de Muziekbuurt woont. "Maar in de Muziekbuurt is al geen supermarkt meer en zonder de bus kunnen ze ook niet meer naar De Bogaard. De eenzaamheid zal dus gaan toenemen."

Foto: RijswijksBelang


| Foto: Digitaal Dagblad