Orgelconcert Gerard Legierse: werk in uitvoering!

mainImage
Orgelconcert Gerard Legierse: werk in uitvoering!

Op zondagmiddag 17 juni om 15.00 uur kunnen orgelliefhebbers hun hart weer ophalen in de Bonifatiuskerk. Met als titel ‘Werk in uitvoering’ bespeelt Gerard Legierse In de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ het hoofdorgel van deze kerk aan de Van Vredenburchweg in Rijswijk.

Op het hoofdorgel (Kam en van der Meulen 1841 met drie klavieren en pedaal en 40 registers) voert Gerard Legierse werken uit van J. Zwart, J.S. Bach, C. Franck, M. Dupré, J. Nieland, J. Alain en J. Bonnet.

Gerard Legierse (1951) is sinds 2004 als vaste organist en dirigent verbonden aan de H. Bonifatiuskerk in Rijswijk. Hij is ook dirigent van de Schola Cantorum, het parochieel gemengd koor Gloria Deo en de koorschool van deze kerk. Legierse studeerde aan het Rotterdams Conser-vatorium de hoofdvakken orgel en piano. In 1979 behaalde hij het solistendiploma ’met onderscheiding’. In 1989 studeerde Legierse aan het Conservatoire National de Région de Paris interpretatie en improvisatie bij Marie-Louise Jaquet en Jean Langlais. Hij sloot deze studie af met ‘Une medaille d’or’ en behaalde er in 1991 de ‘Prix d'Excellence’. Legierse concerteert regelmatig in binnen- en buitenland en verzorgde vele malen orgelbespelingen voor de radio.

Dit bijzondere orgelconcert is onderdeel van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

Foto: Keimpe Dijkstra


Foto: Digitaal Dagblad