Orgelconcert door Eric Koevoets ‘Licht en donker’

mainImage
Orgelconcert door Eric Koevoets ‘Licht en donker’

In de concertserie Muziek in de Bonifatius staat op zondagmiddag 9 september in de Bonifatiuskerk in Rijswijk om 15.00 uur een bijzonder concert op het programma. Eric Koevoets verzorgt een orgelconcert, getiteld ‘Licht en donker’, met werken van Johann Sebastian Bach, Wolfgang Amadeus Mozart, André Fleury, Marcel Dupré en Valéry Aubertin. Eric Koevoets studeerde aan het Rotterdams conservatorium. Hij is sinds 2006 als dirigent-organist verbonden aan de Sint Lambertuskerk te Rotterdam-Kralingen. Nationaal en internationaal treedt hij op als organist en hij componeert daarnaast verschillende werken. Over zijn Bachspel is geschreven dat het bedachtzaam, rustig en monumentaal is, maar ook virtuoos.

In de afgelopen jaren zijn van zijn spel vele CD's uitgebracht waaronder een CD-box met de complete orgelwerken van César Franck. Hij houdt zich nu intensief bezig met de vertolking van het volledige orgeloeuvre van Johann Sebastian Bach tijdens concerten en CD-opnamen. Voor meer informatie: www.erickoevoets.nl.

Dit orgelconcert is onderdeel van de concertserie ‘Muziek in de Bonifatius’ aan de Van Vredenburchweg 69 in Rijswijk. Het begint om 15.00 uur en duurt een uur. De toegang is gratis. Na afloop is er een deurcollecte en de mogelijkheid een glaasje te nuttigen.

 


Foto: Digitaal Dagblad