Rijswijks Dagblad | Optreden Wieteke van Dort/Tante Lien op Veteranendag Rijswijk (video)

Optreden Wieteke van Dort/Tante Lien op Veteranendag Rijswijk (video)

mainImage
Optreden Wieteke van Dort/Tante Lien op Veteranendag Rijswijk (video)

Tijdens de Veteranendag Rijswijk afgelopen zaterdag bracht(en) Wieteke van Dort/Tante Lien verschillende oude nummers ten gehore, waaronder het bekende ‘Arm Den Haag’. Deze wilden wij u niet onthouden, vandaar onderaan dit artikeltje een link waar u een deel van het optreden nog eens kunt zien/beluisteren.

Wieteke van Dort, geboren in Soerabaja, is naast actrice, cabaretière en zangeres ook schrijfster en beeldend kunstenares. Op 13-jarige leeftijd kwam de familie op vakantie naar Nederland en vestigde zich in Den Haag.

In Nederland begon zij haar carrière als actrice en speelde in diverse tv-series, maar ook ontdekte zij de muziek. Inmiddels heeft zij een succesvolle zangcarrière achter de rug, met een repertoire dat bestaat uit controversiële kinderliedjes, Nederlandse chansons, nostalgische schoolliedjes en Indische liedjes van Tante Lien. Naast het maken van platen, cd's en dvd's heeft zij ook diverse kinderboeken geschreven en geïllustreerd. Sinds vele jaren maakt zij schilderijen en tekeningen en beschildert porselein.

Wim Mecksenaar

Link naar optreden Wieteke van Dort/Tante Lien op Veteranendag 2018:

https://www.youtube.com/watch?v=4TYHuPkAc1s


Foto: Digitaal Dagblad