Optimist Charles Groenhuijsen in Rijswijkse Schouwburg

mainImage
Optimist Charles Groenhuijsen in Rijswijkse Schouwburg

Op twitter maakte Charles Groenhuijsen zaterdag enkele speelsteden van zijn theatercollege over optimisme bekend. Daarbij ook Rijswijk. Op woensdag 8 mei 2019 vertelt de journalist, presentator en programmamaker in de Rijswijkse Schouwburg over optimisme, het thema van zijn nieuwste boek ‘Optimisten hebben de hele wereld’.

“Mijn theatercollege over Optimisme begint dit najaar”, zo begint Charles Groenhuijsen zaterdag zijn tweet. “Zutphen, R’mond, A’veen, A’doorn, Tiel, Leiden, Den Helder, Nijmegen, Houten, Rijswijk, Arnhem, Helmond, H’wijk en meer...”

De 64-jarige Charles Groenhuijsen begon zijn carrière als redacteur bij het ANP en de Volkskrant en stapte in 1983 over naar de NOS. Eerst als algemeen verslaggever, later als Amerika-correspondent voor het NOS journaal. Hij werkte ook nog voor NOS-Laat, NOVA, Vrij Nederland en Intermediair. Bij WNL presenteert hij om de week ‘WNL Op Zondag’ samen met Janneke Willemse.

Daarnaast schrijft Groenhuijsen ook. In zijn nieuwste boek ‘Optimisten hebben de hele wereld’ beschrijft hij hoe goed het gaat met de wereld. Toch zijn veel mensen bang, boos en pessimistisch. Tegen dat gevoel probeert hij in zijn boek tegenwicht te bieden. Brutalen hebben de halve wereld, luidt de uitdrukking. Zijn variant: Optimisten hebben de hele wereld. In zijn theatertour, die ook Rijswijk aandoet, is dat ook wat Charles Groenhuijsen probeert over te brengen.


Foto: Digitaal Dagblad