Opening tentoonstelling ‘Het stadhuis aan de Generaal Spoorlaan’

mainImage
Opening tentoonstelling ‘Het stadhuis aan de Generaal Spoorlaan’

Zaterdag 20 oktober is de tentoonstelling Iconen in Rijswijk- Het stadhuis aan de Generaal Spoorlaan voor het publiek te zien in Museum Rijswijk. Middels tekeningen, foto’s en voorwerpen wordt de geschiedenis van dit markante gebouw getoond. Wethouder Björn Lugthart verricht de opening van de tentoonstelling op vrijdag 19 oktober, 16.00 uur.

Het oude stadhuis van Rijswijk is een markant gebouw, een icoon. In 2018 houdt het gebouw de gemoederen in Rijswijk bezig en dat was ook al zo voor de bouw ervan. Toenmalig burgemeester Archibald Bogaardt hoopte in 1954 met de bouw naar ontwerp van architect J.C. van Buytenen te kunnen beginnen, maar door uitblijven van goedkeuring van het rijk werd pas in 1964 de eerste paal geslagen. Uiteindelijk betrokken de ambtenaren in het voorjaar van 1967 het nieuwe, en zoals die nu heet het oude, stadhuis.

Nu staat het stadhuis aan de Generaal Spoorlaan leeg, maar de gemeente wil het nieuw leven inblazen als Huis van de Stad. Museum Rijswijk komt daarom met een tentoonstelling over de geschiedenis van dit markante gebouw.

De tentoonstelling Iconen in Rijswijk - Het stadhuis aan de Generaal Spoorlaan is van 20 oktober 2018 tot en met 13 januari 2019 in Museum Rijswijk te zien.


| Foto: Digitaal Dagblad