Opbrengst Eendjesrace naar RestoVanHarte en Park Overvoorde

mainImage
Opbrengst Eendjesrace naar RestoVanHarte en Park Overvoorde

5000 gele bad-eendjes zwemmen zondag 3 juni om het hardst in de Rijswijkse Eendjesrace. Deze wordt gehouden in de vijver tussen de Schouwburg en het toekomstige Huis van de Stad. De opbrengst gaat naar een definitieve huisvesting voor RestoVanHarte en een Educatieve route in Park Overvoorde. Rotary Club Rijswijk 3-Vliet organiseert de race voor haar 25-jarig bestaan.

De eendjes, die het eerst de finish bereiken, krijgen mooie prijzen. Ieder eendje is gekoppeld aan een lotnummer, dat voor 5 euro de komende weken te koop is. De hoofdprijs is een echte Vespa Sport scooter, uiteraard in eendjes-gele kleur. Naast een mooie tweede en derde prijs zwemmen de eendjes voor een groot aantal aantrekkelijke prijzen geschonken door Rijswijkse winkeliers, die het goede doel een warm hart toedragen.

Zo’n race is een spectaculair en vermakelijk gezicht. Alle Rijswijkers, lotenkopers en sponsoren zijn uitgenodigd om de eendjes aan te moedigen op zondag 3 juni vanaf 13.00 uur. Aansluitend zal in Park Overvoorde de Educatieve Route geopend worden.

Resto VanHarte is een laagdrempelige ontmoetingsplekplek, waar Rijswijkers voor een klein bedrag wekelijks kunnen lunchen en avondeten, met het doel ontmoeting tussen buurtbewoners te bevorderen en eenzaamheid te laten verdwijnen. Resto VanHarte, nu tijdelijk gevestigd aan de Burgemeester Elsenlaan, wil graag ondersteund door het leerwerkbedrijf van de praktijkschool van het Stanislascollege Rijswijk op een permanente locatie de toekomst tegemoet treden.

In samenwerking met de landschapsontwerper van de gemeente Rijswijk wordt een Educatieve Route in Park Overvoorde aangelegd. In dit rijk gevarieerde park komen grote borden met route en uitleg bij de drie ingangen en kleine bordjes bij de verschillende soorten bomen.

Eendjes/loten kunt u kopen bij De Boekenmarkt op de Kerkstraat, ook een goede doelenproject. Dit zal de uitvalsbasis zijn voor de verkoop in Winkelcentrum Oud-Rijswijk. Ook gaan promotieteams van RestoVanHarte bij winkelcentra en instellingen langs om de race te promoten  en eendjes te verkopen. Informatie over het bestellen van loten en het prijzenpakket is te vinden op www.rijswijk3vliet.nl.


| Foto: Digitaal Dagblad