Rijswijks Dagblad | Op vakantie? Betaal uw boetes en check uw visum!

Op vakantie? Betaal uw boetes en check uw visum!

mainImage
Op vakantie? Betaal uw boetes en check uw visum!

Dit weekeinde begint de zomervakantie van de scholen in Rijswijk en omstreken en veel mensen trekken er dan ook op uit. De politie waarschuwt reizigers echter voor zaken die roet in het eten kunnen gooien; openstaande boetes en fouten in een visum.

“Wilt u onbezorgd op reis? Check dan voor vertrek of u nog een boete heeft openstaan en voorkom dat uw vakantie in duigen valt!”, waarschuwt de politie. De Koninklijke Marechaussee controleert reizigers op lucht- en zeehavens en mocht blijken dat u in het register staat omdat u een geldboete heeft openstaan, DNA-materiaal moet afstaan of een vrijheidsstraf moet uitzitten, dan kan u fluiten naar uw vakantie. De politie adviseert dan ook : “Zorg ervoor dat u minimaal een week voor vertrek uw signalering heeft afgehandeld. Zo komt u onbezorgd door elke controle.”

U kunt op www.cjib.nl/ik-wil-weten-wat-ik-moet-betalen een overzicht opvragen van alle openstaande verkeersboetes en strafrechtelijke vorderingen (denk aan strafbeschikkingen, boetevonnissen, schadevergoedingsmaatregelen, transacties en ontnemingsmaatregelen). Meer informatie vindt u op de website van de politie.

Het AD publiceerde een artikel waarin gewaarschuwd wordt voor fouten in een visum. Een klein foutje in een visum kan namelijk al het voortijdig einde van uw vakantie betekenen.


Foto: Digitaal Dagblad