Ook Politie Rijswijk in actie voor rechtvaardige cao

mainImage
Ook Politie Rijswijk in actie voor rechtvaardige cao

Net zoals vele andere politie corpsen in Nederland staat ook de Rijswijkse politie achter de aangekondigde acties die moeten leiden tot een rechtvaardige cao. Op het twitteraccount @PolRijswijk prijkt sinds vrijdagmiddag de volgende tekst: “Wij, politie, voeren actie voor rechtvaardige cao. Daarom voorlopig alleen noodzakelijke berichten vanuit ons. Kunnen wij rekenen op uw begrip?”

Naast deze twitter actie, hebben vakbonden de politieagenten opgeroepen om vanaf volgende week vrijdag alleen nog maar uit te rukken bij echt grote nood en het andere werk te laten liggen. De actie moet vanaf 14 september 18.00 uur tot 16 september één minuut voor middernacht lopen. Met allerlei acties de afgelopen weken probeert de politie betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen. ,,De situatie is onhoudbaar geworden. Als er nu niets verandert, kunnen we er straks niet meer zijn als de burger ons nodig heeft", aldus de bonden die spreken van ,,de heftigste actie ooit".

Reden voor deze acties is het slepende cao-conflict dat de bonden met de korpsleiding en de minister van Justitie en Veiligheid hebben.

Bron en foto: ANP


Foto: Digitaal Dagblad