‘Ontmoeting in beeld’ is nieuw initiatief voor Rijswijkse kunstenaars

mainImage
‘Ontmoeting in beeld’ is nieuw initiatief voor Rijswijkse kunstenaars

Op vrijdagmiddag 14 september van 15.00 – 17.30 uur vindt de eerste bijeenkomst van ‘Ontmoeting in beeld’ plaats bij de Kunstuitleen in de Rijswijkse bibliotheek. Het is een nieuw platform voor Rijswijkse (amateur)kunstenaars, waarbij zij elkaar ontmoeten, inspireren en met elkaar in debat gaan over verschillende thema’s. ‘Ontmoeting in beeld’ is een initiatief van de Rijswijkse Kunstuitleen, galerie Arti-Shock en de gemeente Rijswijk.

Bij de eerste editie van dit kunstenaarsplatform hebben Mariska Mallee en Ben Stolk de primeur met de eerste (duo) tentoonstelling. ‘What’s Next?’ gaat over de duurzame en sociale wereld. Deze tentoonstelling is het startpunt om het komende jaar de toekomst van Rijswijk te verbeelden. De expositie is te zien tot en met 14 oktober. Mariska Mallee: “De afgelopen 10 jaar hebben mijn kunstwerken het duidelijk over mijn droom. Op mijn schilderijen, tekeningen en linosneden bouw ik aan duurzame steden en maatschappijen.” Ben Stolk: “Ik ben op zoek naar de schoonheid van het industriële landschap. Hoe kijken wij er naar en wat is de visuele waarde van deze gebieden?”

Tijdens de eerste ‘Ontmoeting in beeld’ op vrijdag 14 september is er naast de tentoonstelling een debat over ‘Rijswijk, een duurzame stad?’. Alle kunstenaars zijn uitgenodigd om met hun werk en beelden te reageren op dit thema.

De Kunstuitleen in de bibliotheek in Rijswijk opent zijn atelier voor samenkomsten/samenwerken. Ook op andere locaties en ateliers zullen (amateur) kunstenaars elkaar kunnen ontmoeten.

Afbeelding: © de Bibliotheek aan de Vliet


Foto: Digitaal Dagblad