Rijswijks Dagblad | Nieuwe aanpak criminaliteit in Plaspoelpolder (b)lijkt succesvol

Nieuwe aanpak criminaliteit in Plaspoelpolder (b)lijkt succesvol

mainImage
Nieuwe aanpak criminaliteit in Plaspoelpolder (b)lijkt succesvol

De aanpak van criminaliteit in de Rijswijkse Plaspoelpolder door het speciale Haagse Economisch Interventie Team (HEIT) heeft in de eerste drie maanden één aanhouding, twee sluitingen en acht controles opgeleverd.

Op bedrijventerrein Plaspoelpolder zijn in drie maanden één aanhouding, twee sluitingen en acht controles verricht. In totaal kwamen sinds afgelopen november 23 meldingen binnen van verdachte situaties. Die cijfers maakte Nelda van Boersma, beleidsofficier justitie bij het Openbaar Ministerie in Den Haag, gisteren in het AD bekend. Het gaat daarbij onder meer om een rijschoolhouder die verdacht wordt van witwassen van crimineel geld, een groothandel die bleek de belasting te ontduiken en een ondernemer die in een brandgevaarlijk pand zat en daarom is gesloten.

De nieuwe aanpak van politie, justitie, gemeente en ondernemers in de strijd tegen verborgen criminaliteit op het uitgestrekte bedrijventerrein lijkt te werken. Bedrijfsterreinen zijn volgens Boersma interessant voor criminelen om bijvoorbeeld om hennepkwekerijen neer te zetten en om bij bedrijven zwart geld wit te wassen. Burgemeester Michel Bezuijen sprak dat vermoeden al eerder uit. “De anonimiteit op zo'n terrein is veel groter dan in een woonwijk", aldus een oud citaat van de burgemeester in het AD.


Foto: Digitaal Dagblad