Neem een kijkje in asielzoekerscentrum Rijswijk op de Open dag

mainImage
Neem een kijkje in asielzoekerscentrum Rijswijk op de Open dag

Op zaterdag 22 september 2018 van 13.00 – 16.00 uur is de Open azc dag. Net als veel andere centra opent het asielzoekerscentrum Rijswijk dan hun deuren voor het publiek om een indruk te geven van het dagelijks leven op een azc. De Open azc dag is een initiatief van het COA, het Ministerie van Justitie& Veiligheid (IND en DT&V) en VluchtelingenWerk Nederland. De landelijke open dag wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd. Vorig jaar trok de Open azc dag ruim 27.000 bezoekers.

Met het openstellen van de deuren van azc’s willen de organisaties vluchtelingen en asielzoekers een gezicht geven en bezoekers uitnodigen met hen in gesprek te gaan. Er zijn rondleidingen, workshops en kinderactiviteiten. Organisaties vertellen meer over hun werkzaamheden op een opvanglocatie; de toelating, registratie, opvang en de begeleiding van asielzoekers naar een woning in Nederland of terug naar het land van herkomst.

De Open azc dag vindt plaats op Nationale Burendag. De organisaties willen hiermee benadrukken dat asielzoekers buren zijn van ons allemaal. Het Oranjefonds organiseert Nationale Burendag omdat buurten leuker, veiliger en socialer worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor hun buurt. Het COA, Ministerie van Justitie& Veiligheid en VluchtelingenWerk Nederland sluiten zich hier van harte bij aan.

Op de www.openazc.nl is meer informatie te vinden over de Open azc dag.


| Foto: Digitaal Dagblad