Nederland (en Rijswijk) aan vooravond van nieuwe hittegolf?

mainImage
Nederland (en Rijswijk) aan vooravond van nieuwe hittegolf?

Als de voortekenen ons niet bedriegen, krijgt Nederland en ook Rijswijk opnieuw te maken met een hittegolf. Afgelopen zaterdag kwam in een groot deel van het land aan de eerste een einde door enkele koelere dagen. Gezien de weersverwachting van de komende week lijkt een tweede zeer warme periode op komst.

In het midden en westen van Nederland was de hittegolf zaterdag voorbij, omdat toen in De Bilt de 25 graden Celsius niet meer werd gehaald. Gezien de weersverwachting is een tweede hittegolf waarschijnlijk. Een zeldzaamheid, want dat is alleen eerder in 1941 en 2006 gebeurd, zegt Weeronline.

In het zuiden en oosten van Nederland is de eerste hittegolf, die op 12 juli begon, nooit geëindigd en houdt nu al 22 dagen aan. Dat is de langste plaatselijke hittegolf die ooit in Nederland is gemeten.

Het RIVM heeft opnieuw het Nationale Hitteplan afgekondigd voor de provincies Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Overijssel en Drenthe. Met een tweede hittegolf zou iedereen extra aandacht moeten besteden aan kwetsbare mensen. Daarmee kunnen gezondheidsproblemen zoveel mogelijk beperkt worden, aldus het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

De verwachting is dat het vandaag (donderdag) in Rijswijk zo’n 26°C wordt. Ook de komende dagen blijft het zonnig en warm;

Temperaturen de komende dagen in Rijswijk volgens Weerplaza:

Vrijdag 28°C
Zaterdag 26°C
Zondag 23°C
Maandag 25°C
Dinsdag 28°C
Woensdag 29°C

Bron: ANP/Weeronline/Weerplaza

Foto: ANP


| Foto: Digitaal Dagblad