Rijswijks Dagblad | Nationale Museumweek; 9 tot en met 15 april in Museum Rijswijk  

Nationale Museumweek; 9 tot en met 15 april in Museum Rijswijk  

mainImage
Nationale Museumweek; 9 tot en met 15 april in Museum Rijswijk  

Aanstaande maandag 9 april begint de Nationale Museumweek. Museum Rijswijk in Winkelcentrum Oud-Rijswijk is er klaar voor. In het prachtige, oude pand aan de Herenstraat zijn er drie tentoonstellingen te zien, alledrie bijzonder interessant.


Van 9 tot en met 15 april is het Nationale Museumweek en natuurlijk kan men dan ook in Museum Rijswijk terecht.  De tentoonstelling ‘Fotografie in Rijswijk 1920 – 1940’ laat onze stad, zoals de titel al zegt, aan de hand van foto’s zien tussen de twee wereldoorlogen. In die jaren maakte Rijswijk een ‘groeispurt’. In de tentoonstellingen zijn onder meer foto’s te zien van Henri ter Hall en de professionele fotograaf Johan van Doorne en zijn zoon Riddererus.


‘Een tijdloos universum stillevens van Hermanus Berserik’ toont de fascinatie van Berserik voor interieurs aan de hand van vervreemdende stillevens. ‘De tentoonstelling nodigt de bezoeker uit dit universum te betreden en zich te verwonderen over de schoonheid van het alledaagse zoals alleen Berserik die kon vastleggen.


De derde tentoonstelling in Museum Rijswijk is ‘Bekijk het van de experimentele Kant’. Daarin is werk te zien van de experimentele kantgroepen EXPERIKANT en KantelinK. EXPERIKANT is een groep textielkunstenaars die de traditionele technieken van het kantambacht gebruikt als basis voor hun experimentele werk. KantelinK is een groep Belgische kunstenaars. Voor hun werken gaan zij uit van de traditionele kanttechnieken maar schuwen het experiment niet.


Foto: Digitaal Dagblad