‘Nacht van de Nacht’ bij Sterrenwacht Rijswijk

mainImage
‘Nacht van de Nacht’ bij Sterrenwacht Rijswijk

Op zaterdag 27 oktober vindt de jaarlijkse Nacht van de Nacht plaats. Ontdek hoe mooi de nacht is en ga naar één van de evenementen die georganiseerd worden in ons land. In Rijswijk kunt u van  20.00 tot 22.00 uur terecht bij Sterrenwacht Rijswijk, waar u de kans krijgt om de planeet Mars en andere hemelobjecten te aanschouwen.

‘Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is.’ Dat is het motto van de organisatie van de Nacht van de Nacht, een initiatief van de Stichting Natuur en Milieu en de Provinciale Milieufederaties om de ernstige lichtvervuiling in ons land onder de aandacht te brengen. In de 14e editie van de Nacht van de Nacht zal een deel van de openbare verlichting uitgeschakeld worden. Honderden bedrijven en gemeenten doven deze nacht van de overgang naar wintertijd de lichten van gebouwen en reclameverlichting en er worden honderden evenementen georganiseerd.

Ook Sterrenwacht Rijswijk opent op zaterdagavond 27 oktober de deuren voor belangstellenden. Kom van 20.00 uur tot 22.00 uur op een flatgebouw van 12 verdiepingen aan de Petronella Voûtestraat 389A kijken of de duisternis het zicht op de sterrenhemel verbetert! Bij slecht weer is er een doorlopende presentatie over het heelal. De toegangsprijs bedraagt € 4,- per persoon.


| Foto: Digitaal Dagblad