Rijswijks Dagblad | Muziekproject op Petrusschool zorgt voor meer begrip voor vluchteling

Muziekproject op Petrusschool zorgt voor meer begrip voor vluchteling

mainImage
Muziekproject op Petrusschool zorgt voor meer begrip voor vluchteling

Kinderen in de midden- en bovenbouw van de Petrusschool kregen afgelopen dinsdag een bijzondere voorstelling te zien van het Holland Symfonie Orkest en acteur Jeroen Wijnhorst. Centraal hierin stond een jongetje dat gevlucht is voor de oorlog in Syrië.

“Een prachtige muziekproject over vluchtelingen in Nederland”, zegt schooldirecteur Edward den Heeten over de door Rotary Club Rijswijk aangeboden voorstelling. “Een belangrijk thema voor burgerschapsvorming op onze school.”

De voorstelling vertelt het verhaal van een naar Nederland gevlucht Syrisch jongetje. Alles is hier vreemd. Ondanks de taalbarrière maakt hij snel een Nederlandse vriend. Samen doen ze leuke spelletjes en het taalprobleem zorgt wel voor ongemak maar ook voor komische situaties. Het verhaal is doorspekt met een muzikale selectie van met name Westerse klassieke muziekstukken met een oosters idioom, uitgevoerd door drie musici van het Holland Symfonie Orkest en acteur Jeroen Wijnhorst. Als onderdeel van het project kreeg elke klas een lesboek met lessen en activiteiten rondom dit thema.

Van Heeten: “Door middel van dit verhaal leren onze kinderen op hun niveau iets van de achtergrond van de vluchtelingen, krijgen meer begrip voor hun situatie, respect en tolerantie, en dat verschillen juist leuk kunnen zijn. Wij hebben genoten van het optreden en de kinderen hebben vol aandacht gekeken en geluisterd naar het verhaal en bijpassende muziekstukken. Wij willen de Rotary Club Rijswijk van harte bedanken voor dit initiatief.”


Foto: Digitaal Dagblad