Monumenten staan centraal bij Taalcafé van Welzijn Rijswijk

mainImage
Monumenten staan centraal bij Taalcafé van Welzijn Rijswijk

Op dinsdag 8 mei, van  15.00 tot 17.00 uur,  is er weer een Taalcafé bij Welzijn Rijswijk.
Vanaf 14.45 uur staan de deuren van Wijkcentrum Stervoorde open (Dr. H.J. van Mooklaan 1).


Tijdens het Taalcafé wordt er onder leiding van  Nederlandstalige vrijwilligers in groepen gesproken over verschillende onderwerpen. Dit keer is het thema ‘monumenten’.  We gaan spelenderwijs de woordenschat trainen en  worden tegelijkertijd uitgenodigd tot een gesprek over monumenten.

Bij VluchtelingenWelzijn is het mogelijk om taalmaatje en taalvrager te worden. Wil je graag één uurtje per week iemand helpen bij het oefenen van de Nederlandse taal of zoek je juist iemand die jou wil helpen?

Je kunt je aanmelden bij het taalspreekuur op woensdag tussen 12.00 en 15.00 uur of kom langs bij het Taalcafé.  Wie weet kun je daar gekoppeld worden aan een taalmaatje of taalvrager! Als nieuw taalmaatje kun je je ook  aanmelden via de mail [email protected]

De Nederlandse taal is een moeilijke taal. Sommige mensen ervaren problemen bij het spreken en luisteren. Met het Taalcafé in Rijswijk willen VluchtelingenWelzijn (Welzijn Rijswijk) en het Taalhuis van de Bibliotheek aan de Vliet deze mensen helpen.  Ook iedereen die het leuk vindt om met mensen uit andere culturen kennis te maken en hen te helpen bij hun spreekvaardigheid is welkom.


Foto: Digitaal Dagblad