Minder verkoop, maar hogere prijzen voor huizen in Rijswijk

mainImage
Minder verkoop, maar hogere prijzen voor huizen in Rijswijk

Ten opzichte van een jaar geleden hebben er in het derde kwartaal van 2018 minder woningverkopen plaatsgevonden in Rijswijk; slechts 241. Als gevolg van het lagere aantal transacties blijven er meer woningen te koop staan. Wel is de gemiddelde huizenprijs per vierkante meter in Rijswijk met maar liefst 21% gestegen. Dit blijkt uit de kwartaalrapportage van Frisia Makelaars.

Slechts 241 woningen zijn in de afgelopen drie maanden in Rijswijk van eigenaar gewisseld, een daling van maar liefst 42% ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. Het totale aanbod op de Rijswijkse woningmarkt bestaat per 1 oktober 2018 uit 143 woningen, een verruiming van het aanbod met 12% ten opzichte van vorig jaar. Deze toename concentreert zich voornamelijk in de segmenten twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen.

Appartementen en tussenwoningen

Bij appartementen en tussenwoningen is er nog sprake van een daling terwijl juist in deze segmenten de vraag groot is. Het rapport van Frisia Makelaars adviseert de gemeente Rijswijk dan ook om de focus bij nieuwbouwontwikkelingen te leggen op appartementen en tussenwoningen. Het huidige nieuwbouwaanbod bestaat namelijk voor het merendeel uit vrijstaande woningen.

Prijzen

Hoewel er minder verkopen hebben plaatsgevonden neemt de mediane prijs per vierkante meter in Rijswijk met maar liefst 21% toe in dit kwartaal. Dat cijfer ligt hoger dan de gemiddelde landelijke prijsstijging, die is namelijk slechts 10%. Door die stijging ligt de meterprijs in Rijswijk voor het eerst in vijf jaar boven het landelijk gemiddelde. In het derde kwartaal hebben kopers gemiddeld circa € 2.775 betaald per vierkante meter.


Foto: Digitaal Dagblad