Militaire oefening aan de Idenburglaan in Rijswijk

mainImage
Militaire oefening aan de Idenburglaan in Rijswijk

De Luchtmobiele Brigade van de Koninklijke Landmacht houdt aanstaande donderdag 15 november van 14.00 tot ongeveer 15.30 uur een militaire oefening in een leegstaand pand aan de Idenburglaan in Rijswijk. Ook in Delft zullen de naar schatting 50 militairen een zogeheten Bevo Seal oefening houden.

Bij deze oefening wordt er door militairen uit Schaarsbergen gebruik gemaakt van wapens met oefenmunitie. Dit gaat gepaard met luide knallen maar vormen geen gevaar voor de omgeving. Met deze oefening biedt Defensie de militairen de kans om te oefenen in een civiele omgeving, waar dat normaal gesproken altijd op speciaal daarvoor aangewezen oefenterreinen plaatsvindt. Met deze oefening benadert Defensie de werkelijkheid van een militaire inzet waar dan ook ter wereld.

Defensie en de Luchtmobiele Brigade werken met de gemeenten Delft en Rijswijk, Prorail en de Politie samen om deze oefening mogelijk te maken. Mocht u willen komen kijken dan bent u van harte welkom. Defensie verzoekt u wel om de aanwijzingen van de militairen op te volgen.

Meer informatie

Defensie bereidt militaire oefeningen zorgvuldig voor en doet haar uiterste best om eventuele overlast voor u te beperken. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u contact met Defensie opnemen via hun facebookpagina, een email sturen naar [email protected] of via telefoonnummer (026) 353 26 12. U kunt de Luchtmobiele brigade ook volgen via www.facebook.com/11luchtmobielebrigade.


| Foto: Digitaal Dagblad