Martin en Joke Emmerik over de eindmeet op de Via Gladiola

mainImage
Martin en Joke Emmerik over de eindmeet op de Via Gladiola

Martin en Joke Emmerik, een Rijswijkse echtpaar dat verknocht is aan de Nijmeegse Vierdaagse, probeert het Rijswijkse thuisfront op de hoogte te houden van de verschillende gebeurtenissen bij het wandelspektakel in Nijmegen.

“De laatste dag, de vrijdag van Cuijk in de Vierdaagse van Nijmegen was warm, gezellig en hebben wij zonder problemen gelopen. Er hebben deze week 41006 wandelaars uit 82 landen, de Vierdaagse uitgelopen. De Via Gladiola was super gezellig door de vele bezoekers die de wandelaars toejuichten. Als wandelaar heb je ook respect voor deze bezoekers die van vroeg tot laat vaak alleen in de zon staan, en zonder hun zou de laatste dag niet zo speciaal en gezellig zijn.”

“Het behalen van het kruisje is vaak emotioneel voor menig wandelaar. Dit jaar hebben twee “ Vierdaagse kennissen” voor de 10e keer gelopen en hiermee het gouden kruisje ontvangen. Het is altijd weer leuk om te zien hoe trots de wandelaars zijn bij het behalen van het gouden kruisje.”

“Op de wedren, het dagelijkse verzamelpunt van de Vierdaagse, tevens de start en finish, komen ook veel mensen die ooit zelf gelopen hebben maar het niet meer kunnen of willen om welke reden dan ook. Zo ook drie heren die jaren gezamenlijk hebben gelopen, maar doordat een van de drie om gezondheidsredenen niet meer de Vierdaagse kan lopen zijn ze alle drie gestopt. Jaarlijks komen ze dan naar de Vierdaagse om met de wandelaars een praatje te maken en wat te drinken. Zoals ze het zelf omschreven, niet lopen betekent niet dat je niet kan genieten van het gemoedelijke en prettige sfeer onder elkaar. De dag hebben wij afgesloten met onze Vierdaagse vrienden, en hebben genoten van het optreden van het DJ-duo Wipneus en Pim.”

“Wijzelf hebben ons weer ingeschreven in ons vaste hotel, om volgend jaar voor de 32e en 16e keer te kunnen deelnemen aan de Vierdaagse van Nijmegen.” 

 


| Foto: Digitaal Dagblad