Rijswijks Dagblad | Marcel Bogaart: “Bogaardplein geeft nieuw elan aan Bogaard”

Marcel Bogaart: “Bogaardplein geeft nieuw elan aan Bogaard”

mainImage
Marcel Bogaart: “Bogaardplein geeft nieuw elan aan Bogaard”

Met zijn Carpe Diem zit Marcel Bogaart nu alweer 18 jaar in het Winkelcentrum In de Bogaard. Hij ziet graag de toekomst van het grootste winkelcentrum in Rijswijk zonnig in, maar dan moet er volgens hem nog wel het een en ander veranderen. “Ik hoop dat men opstaat om het parkeren zelf te gaan regelen.”


“De zon gaat echt wel schijnen voor De Bogaard”, vertelt Marcel Bogaart die behalve Carpe Diem ook eigenaar is van Bij Oma.nl. We hebben de laatste jaren negativiteit gekend betreffende de leegstand en hoge parkeertarieven. Wanneer je de concurrentie aan wilt met het Stadshart Zoetermeer en Leidsenhage, dan moet je wat doen met het parkeren hier. Ik denk dat er mensen moeten opstaan die het parkeren hier gaan aanpakken. Het heft in eigen handen zouden moeten nemen. Of dat bedrijven, gemeente of anderen moeten zijn, dat zal de tijd moeten gaan uitwijzen. Maar dat er wat moet veranderen, is duidelijk. Hoge huren zijn nog nooit een issue geweest als de omzet goed is. We moeten er weer voor gaan zorgen dat de Bogaard bekend gaat staan om de diversiteit. Voor elk wat wils. Dat geldt ook voor het nieuwe Bogaardplein. Een mooi stadspark met sport en spel voor jong en oud. Goede verlichting zodat iedereen zich veilig voelt en veel groen.”  
Bogaart heeft als ‘oudgediende’ veel ideeën over hoe het anders zou moeten. “Er moet straks avondhoreca zijn maar ook wat extra beleving. Een bioscoop zal er waarschijnlijk niet komen, maar in Hoogvoorde, waar straks geen ambtenaren meer zitten, moet toch iets kunnen verrijzen? We moeten die negatieve spiraal doorbreken. Het is toch te gek dat men 5 euro meer kwijt wil zijn aan benzinekosten om elders te gaan winkelen? De Bogaard moet er zijn voor de gewone Rijswijker en Hagenaar. Heb je gezien hoe duur het parkeren in Den Haag in het centrum is? We moeten een goede tegenhanger voor de Mall of the Netherlands worden. Ik ben in de Mall of Scandinavia geweest. Veel exclusieve zaken die vooral interessant zijn voor toeristen, maar niet voor de dagelijkse boodschappen. De Bogaard moet de "Mall of The Hague" worden.”

Binnen afzienbare tijd gaat Bogaart met zijn Carpe Diem wat merken van de start van het her in te richten Bogaardplein. “Ons terras krijgt een andere vorm. Een jaar geleden hebben we ons terras ook al aangepast, maar het is mooi nu dat er duidelijkheid is. Er komen nieuwe schotten die iets groter zijn, maar transparant voor het lekkere zonnetje op ons terras. We zullen nog wel even in de weer moeten met de architect, want die vond bomen van drie meter hoog slechts struikjes. Het moet niet zo zijn dat ons terras wordt omgeven door hoge bomen die veel zon wegnemen natuurlijk. Samen komen we er ongetwijfeld wel uit.”Bogaart heeft behalve Carpe Diem en Bij Oma.nl ook La Playa, het sportcentrum in de Cobbenhagenstraat in de Plaspoelpolder. “Dat loopt goed, maar ik zie ook in De Bogaard dat het steeds beter gaat. Het sleutelwoord is beleving. Voor iedereen moet er wat te zien of te beleven zijn. Ik denk dat we straks met het Bogaardplein als stadspark een goede slag kunnen slaan. Wanneer dan ook nog het middenplein wordt overdekt en er een oplossing komt voor de hoge parkeertarieven, zie ik de toekomst zonnig in. En laten we ook eens nadenken, samen met de eigenaren van de winkelpanden om de ondernemers de kans te geven om de panden te kopen. Dat zou betekenen dat er eigenaren komen die voor hun boterham willen vechten. Daar is nog nooit iemand minder van geworden.”

 

 


 Foto: Digitaal Dagblad