Maarten Bakker zorgt voor tranen...

6 October 2019, 07:58 uur
Algemeen
mainImage

Gisteravond streden 13 finalisten op het podium van de Rijswijkse Schouwburg om de felbegeerde titel van 2019. Na een waanzinnige finaleshow en met zo’n 600 mensen in de zaal, sprak de jury rond de klok van tien haar oordeel uit. De winnaar van de Rijswijk Talent Award 2019 is Maarten Bakker!

De jury stond voor een lastige opgave. Er was een grote diversiteit aan acts en het niveau van de kandidaten was hoog. Niet alleen de jury was lovend, ook het publiek ging uit zijn dak. Maarten zong het nummer ‘Laat me niet alleen’ van Jacques Brel op fenomenale wijze en begeleidde zichzelf op de piano. De jury was enorm onder de indruk van zijn grote muzikaliteit. Zijn stemgeluid en pianospel werd enorm geprezen en resulteerde in kippenvel en tranen. Op het podium stond een 13-jarige muzikant met een oude ziel.

Naast de prestigieuze award, ontvangt Maarten een geldprijs van € 500,- (te besteden aan eigen talentontwikkeling) en optredens op diverse Rijswijkse podia en festivals.

Tijdens het juryberaad traden verschillende talenten op, waaronder de 10-jarige jazz-zangers Katja Kuipers, uit de Trias Talent Agency. Katja won in 2018 de Rijswijk Talent Award en timmert sindsdien behoorlijk aan de weg. Naast Katja zagen we o.a. zangeres Vanessa Robeerts, klassiek multitalent Lavitanea Delphinanto en singer-songwriter Thomas van der Sleen. Als verrassings-act besteeg de 72-jarige Connie Kratz het podium en zette heel de zaal op z’n kop met het nummer ‘Eviva España’.

De Rijswijk Talent Award is een initiatief van Trias, Centrum voor de Kunsten in samenwerking met het Rijswijks Jeugdtheater, Just Dance Studio, Balletstudio Marijke de Roo en de Rijswijkse Schouwburg en wordt mede mogelijk gemaakt met steun van Fonds 1818 en sponsoren.

In 2020 organiseert Trias een Rijswijk Talent Award voor Beeldende Kunst. Binnenkort is hierover meer informatie te vinden op rijswijktalentaward.nl.