Maak kans op een exclusief bezoek aan het Octrooibureau in Rijswijk

mainImage
Maak kans op een exclusief bezoek aan het Octrooibureau in Rijswijk

Op woensdagmiddag 16 mei mag een select gezelschap van Ateliers Jean Nouvel en Dam & Partners Architecten een exclusief projectbezoek brengen aan het nieuwe Octrooibureau in Rijswijk. Er zijn echter een paar ‘wildcards’ voor dit inkijkje in het European Patent Office, zoals het officieel heet.

Dit exclusieve projectbezoek is alleen toegankelijk op persoonlijke uitnodiging. Heb je geen uitnodiging ontvangen, maar wil je het projectbezoek graag bijwonen? Ga naar http://acties.dearchitect.nl/wildcard-projectbezoek-epo en het formulier in. Wie weet bent u straks wel de gelukkige winnaar van een wildcard.

Ateliers Jean Nouvel en Dam & Partners Architecten realiseerden in nauwe onderlinge samenwerking een modern kantoor met een uitstekend werkklimaat voor het EPO en zijn 1700 werknemers. Een grondige transformatie structureert de organisatie tussen de verschillende bestaande gebouwen. De toevoeging van de glazen nieuwbouw geeft het ensemble nieuw allure.

Het is voor de eerste keer dat in Nederland een dergelijk hoog en slank gebouw is neergezet. Het 26 verdiepingen tellende gebouw is een voor Nederlandse begrippen ongewoon kantoor dat verslag doet van de commitment van dit instituut aan Nederland.

Naast zijn ongewone dimensies (156 meter lang, 107 meter hoog en 12,5 meter diep), speelt het EPO op een bijzondere manier in op zijn plek aan de westkant van Rijswijk en laat het nieuwe mogelijkheden zien voor betekenisverlening door architectuur.


Foto: Digitaal Dagblad