Lezing over Enigma bij Museum Bescherming Bevolking

mainImage
Lezing over Enigma bij Museum Bescherming Bevolking

Het Museum Bescherming Bevolking Bunkercomplex Park Overvoorde organiseert een bijzondere lezing over de veel gehoorde Enigma codeermachine. Voor lange tijd het geheime wapen van Nazi Duitsland in de tweede wereldoorlog. Met behulp van de Enigma kon de Duitse bezetter haar berichten in code verzenden en ontvangen. Vele oorlogsjaren was de Enigma de luis in de pels van de Britse inlichtingendienst.

Totdat Alan Turing met zijn zelf gebouwde machine eindelijk de Enigmacode wist te breken. Dit leverde de geallieerden een schat aan informatie op over de Duitse oorlogsmachine. Op 4 november 2018 verzorgen wij een lezing over deze Enigma codeer machine en zal er ook een Enigma aanwezig zijn. U krijgt uitleg over de werking van de Enigma.

De Enigma lezing start om 10:30 en zal een uur duren, vanaf 10 uur zijn wij geopend zodat u tijd heeft voor een kopje koffie. De toegang voor de lezing bedraagt € 6,-

Tevens vindt er in de middag nog een lezing plaats over de koude oorlog en de specifieke diensten zoals het Korps Luchtwacht Dienst, de ABC dienst, en de Mijnen Uitkijk Dienst. Toegang tot deze lezing is eveneens € 6,- maar u kunt ook kiezen voor een combiticket. Dan bezoekt u beide lezingen voor slechts € 9,- inclusief 1 kop koffie of thee bij aanvang van de eerste lezing.

Voor meer informatie en reserveringen mailt u naar: [email protected]


Foto: Digitaal Dagblad