Lezing in Stervoorde over tentoonstelling 'Zadkine aan Zee'

mainImage
Lezing in Stervoorde over tentoonstelling 'Zadkine aan Zee'

Vanavond, donderdag 22 november, organiseert Nivon een lezing in Wijkcentrum Stervoorde over de museumtentoonstelling “Zadkine aan Zee”, die momenteel te zien is in museum Beelden aan Zee in Scheveningen.

Bij de tentoonstelling “Zadkine aan Zee” in het Scheveningse museum staan beelden van Ossip Zadkine tentoongesteld. Hij was de Parijse meester van het modernisme. Hierover vertelt cultuurhistoricus en docent bij het Museum Boijmans Van Beu­nin­gen de heer Hoo Man Chan donderdagavond in Wijkcentrum Stervoorde.Foto: Zadkine is in Nederland het meest bekend van zijn beeld De Verwoeste Stad dat in Rotterdam staat.

De lezing begint vanavond/donderdag om 20.00 en is afgelopen rond 22.00 uur. Deelname voor Nivon-leden is gratis; niet-leden betalen € 2,50. Aanmelden is niet nodig. Wijkcentrum Stervoorde is bereikbaar met bus 18, bus 30 en tram 17.

Nivon Natuurvrienden is bekend van de lange-afstandswandelpaden en de Natuurvriendenhuizen. De afdeling Zuid-Holland West omvat de regio Zoetermeer, Den Haag, Rijswijk, Delft en noordelijk tot en met Lisse. Eén maal per twee weken organiseert zij in de regio op donderdag om 20.00 uur een activiteit. Informatie: [email protected], telefoon 079-3411955 of 06-33194594.


| Foto: Digitaal Dagblad