Rijswijks Dagblad | Lezing Historische Vereniging Rijswijk over winkelarchitectuur

Lezing Historische Vereniging Rijswijk over winkelarchitectuur

mainImage
Lezing Historische Vereniging Rijswijk over winkelarchitectuur

De Historische Vereniging Rijswijk organiseert op dinsdag 24 april 2018 een bijeenkomst op in Gebouw Hofrust, aan de Herenstraat 44B, aanvang: 20.00 uur.  


 


Het gaat om de lezing Winkelarchitectuur in Den Haag - Bleek van begeerte door Botine Koopmans 


 


Den Haag is van oudsher een winkelstad bij uitstek, met haar prachtige warenhuizen en imposante modemagazijnen. Daar kwam rond 1900 de beau monde van geheel Nederland ‘bleek van begeerte’ haar inkopen doen. Het verhaal van de winkel, voortgekomen uit de markt, wordt verteld aan de hand van de tastbare overblijfselen in de stad, de winkelarchitectuur. U maakt kennis met een keur aan winkelpuien, met warenhuizen en modepaleizen van vooraanstaande architecten, winkelgalerijen, moderne winkelcentra en winkelinterieurs.    


 


Botine Koopmans is kunsthistorica en als adviseur werkzaam op het gebied van monumentenzorg en architectuur. Enige jaren geleden heeft zij voor de HVR een boeiende lezing verzorgd over historische Haagse interieurs. Zij houdt zich specifiek bezig met de waardering en bescherming van cultureel erfgoed. In opdracht van de afdeling monumentenzorg en welstand van de gemeente Den Haag verricht zij cultuurhistorisch onderzoek naar verschillende onderwerpen en verzorgt daarover publicaties. Het boek Bleek van Begeerte over de winkelarchitectuur in Den Haag is het resultaat van zo’n onderzoek dat in 2014 werd afgerond. Momenteel werkt zij aan een boek over de architectuur van scholen.  


Agenda  


 


In het voorjaar van 2018 staat nog de volgende bijeenkomst gepland: Woensdag 30 meiAlgemene Ledenvergadering + lezing “Koning in Europa:  Oranje's gewaagde expeditie naar London in 1688 


 


Foto: Digitaal Dagblad