Rijswijks Dagblad | Leo Fasani en Casanova zijn weer terug in Rijswijk!

Leo Fasani en Casanova zijn weer terug in Rijswijk!

mainImage
Leo Fasani en Casanova zijn weer terug in Rijswijk!

Casanova is terug! Afgelopen vrijdag opende eigenaar Leo Fasani zijn nieuwe pizzeria/restaurant aan de Lindelaan in Rijswijk. En wat bleek? Ook Casanova 2.0 is een sfeervolle eetgelegenheid met een echt Italiaans hart.

Het moeten sluiten van pizzeria Casanova, vlakbij de Rijswijkse Schouwburg, leidde de afgelopen maanden tot veel verdriet en frustratie bij Leo Fasani, zijn familie en werknemers. Ook vele klanten van het populaire restaurant kwamen in het geweer, waaronder cabaretier Youp van ’t Hek die na een optreden in de schouwburg schreef: “'Waarom weg? Leukste en lekkerste restaurant van Rijswijk! Doe normaal.”Het mocht niet baten. Na een strijd die werd beslecht in de rechtszaal moest Casanova weg van zijn oude stek. Maar Fasani zat niet bij de pakken neer. De man die één van de eerste Italianen was, die in Rijswijk een pizzeria begon, toonde zich een echte vechter en vond een nieuwe locatie. Vrijdag kwam aan maanden klussen een einde en gingen de deuren van Pizzeria Restaurant Casanova aan de Lindelaan in Rijswijk voor het eerst open.

Hoewel de opening niet officieel was aangekondigd, liep de zaak vrijdagmiddag al aardig vol met vaste klanten, die ouderwets genoten van een rijke menukaart met de heerlijkste Italiaanse gerechten. Fasani kan de toekomst weer met vertrouwen tegemoet zien. En nu maar hopen, dat Youp van 't Hek zijn restaurant nog eens met een bezoek zal vereren. De Rijswijkse Schouwburg is tenslotte niet ver weg.

Wim Mecksenaar


Foto: Digitaal Dagblad