Lena Stallinga uit Rijswijk schittert in Soldaat van Oranje (video)

mainImage
Lena Stallinga uit Rijswijk schittert in Soldaat van Oranje (video)

Lena Stallinga speelde als kind bij het Rijswijks Jeugdtheater en werd daar geïnfecteerd met het zang- en acteer virus. Nu een aantal jaren later is de Rijswijkse te zien in de hitmusical Soldaat van Oranje. René Marquard zocht haar in Theater Hangaar in Valkenburg/Katwijk op en sprak met haar. "Dit is niet zomaar een musical. Het is een filmset waarin je terecht komt en dat is echt heel gaaf!"

Na de opleiding aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam speelde Lena Stallinga onder meer in De Familie van Nielie van Theatergroep Kwatta en was zij solist in de voorstelling Buziau onder regie van Karel de Rooij. Dit seizoen is Stallinga te zien en te horen in de musical Soldaat van Oranje. Daarin maakt zij onderdeel uit van het ensemble, is zij de understudy van hofdame Angela en moet ze als ‘swing’ alle ensembleplekken van vrouwen kennen om eventueel door te schuiven.

Naast de bijzondere kans die ze kreeg om mee te spelen in de grootste musical ooit in Nederland, heeft Lena ook een persoonlijke reden om mee te doen. "Mijn opa heeft hier op dit vliegveld tegen de Duitsers gevochten. Hij moest Duitse parachutisten uit de lucht te schieten. Uiteindelijk werd hij zelf in zijn voet geschoten en belandde hij in een hospice in Katwijk." Daarnaast zal ze een paar voorstellingen met haar broer Gijs spelen die invalt voor een geblesseerde acteur. "Ik geloof zelf dat ik met hem mag dansen", glundert Lena.

Meer over Soldaat van Oranje en Lena ziet u in onderstaande video gemaakt door Ben Damen.

https://www.youtube.com/watch?v=SZbtSwab9Uo&feature=youtu.be

 


Foto: Digitaal Dagblad