Laat uw oude boeken taxeren: 31 juli in Bastion Hotel Rijswijk

mainImage
Laat uw oude boeken taxeren: 31 juli in Bastion Hotel Rijswijk

Heeft u oude boeken, bijbels en kaarten in uw bezit die wellicht zeldzaam zijn? Kom dan op dinsdagmiddag 31 juli naar de taxatiedag van de bekende taxateur Arie Molendijk in het Bastion Hotel aan de Polakweg in Rijswijk.

Arie Molendijk uit Rotterdam kent zijn pappenheimers inmiddels wel. Meer dan 1800 taxatiedagen heeft de bekende taxateur van oude boeken op zijn naam staan. Jarenlang werkt hij samen met de Vrije Universiteit, de Koninklijke Bibliotheek en andere overheidsinstellingen. Regelmatig wordt hij gevraagd kostbare bibliotheken te taxeren voorafgaand aan een veiling. De taxaties die hij verricht, zijn zo mogelijk gebaseerd op de opbrengsten van vergelijkbaar materiaal op recente veilingen.

Op dinsdag 31 juli van 13.00 tot 16.00 uur komt Molendijk naar het Bastion Hotel aan de Polakweg 12 in Rijswijk. U krijgt de kans een oud en mogelijk bijzonder/zeldzaam boek, handschrift, (staten)bijbel, oude (handingekleurde) atlas te laten taxeren. Ook documentatiemateriaal uit de oorlog, oude brieven, foto’s, ansichtkaarten of prenten kunt u laten beoordelen op de taxatiedag.

De kosten voor een taxatie zijn € 5,- voor 1 tot circa 10 boeken. Series worden gezien als 1 item. De taxatiekosten van grotere partijen/bibliotheken, die meer tijd in beslag nemen, variëren van € 25 tot € 50. Dan gaat het soms om dozen vol met echt waardevolle boeken voor 1800 bijvoorbeeld. U krijgt altijd alle aandacht en uitleg. Een taxatierapport is zo nodig ook mogelijk, maar alleen voor waardevolle boeken met een waarde vanaf  € 200.

Voor meer informatie ga naar www.molendijkboeken.nl.


Foto: Digitaal Dagblad