Laan van Hoornwijck richting Rijswijk bijna twee maanden dicht

mainImage
Laan van Hoornwijck richting Rijswijk bijna twee maanden dicht

Wie vanuit Ypenburg naar Rijswijk rijdt, moet vanaf maandag 10 september rekening houden met extra reistijd. In verband met werkzaamheden voor de nieuw aan te leggen Rotterdamsebaan, wordt de Laan van Hoornwijck richting Rijswijk tot en met vrijdag 2 november 2018 afgesloten.

Van maandag 10 september tot en met vrijdag 2 november wordt aan de Laan van Hoornwijck gewerkt tussen de Laan van Kans en de Laan van Delfvliet. De gemeente Den Haag legt de Rotterdamsebaan aan, een nieuwe verbindingsweg tussen het knooppunt Ypenburg (A4/A13) en de Centrumring van Den Haag. Onderdeel van het project is een reconstructie van de Laan van Hoornwijck. De werkzaamheden hiervoor zijn in volle gang en gaan vanaf september een nieuwe fase in.

De Rotterdamsebaan loopt vanuit de Vlietzone onder de Laan van Hoornwijck, de verbindingsboog A4/A13, afrit 9 en de A4 door en sluit vervolgens aan op knooppunt Ypenburg. Hiervoor moet de aannemer, de Combinatie Rotterdamsebaan, 8 bouwkuipen maken die uiteindelijk op elkaar worden aangesloten. In de ‘bak’ die zo ontstaat en onder de bestaande wegen doorloopt, wordt de nieuwe weg aangelegd. Voordat het zo ver is, ondergaat de Laan van Hoornwijck in 2018 nog de nodige veranderingen.


| Foto: Digitaal Dagblad